Tegenwoordig hebben nieuwe auto’s betere veiligheidsvoorzieningen en meer technische snufjes dan modellen van tien jaar geleden. En laten we wel wezen, de handel in een in elkaar geslagen clunker met vuile stoelen is een verleidelijk idee.

Maar maak je geen zorgen – NPR’s Life Kit is er om te helpen. Hier leest u hoe u een auto kunt kopen zonder schulden te maken of meer te betalen dan nodig is.

1. Laat u vooraf goedkeuren voor een lening voordat u voet zet in het lot van een dealer.

“Het beste advies dat ik mensen kan geven, is om vooraf goedkeuring te krijgen voor een autolening bij je bank, een kredietunie of een online geldschieter”, zegt Philip Reed. Hij is een automotive-expert die een column schrijft voor de personal finance-site NerdWallet. Hij werkte ook undercover bij een autodealer om de geheimen van het bedrijf te leren toen hij werkte voor de auto- inkoopsite Edmunds.com . Dus Reed gaat het gordijn van het autokoopspel terugtrekken.

Om te beginnen, zegt hij, vraagt ​​een lening van een geldschieter buiten de autodealer kopers om na te denken over een cruciale vraag: “Hoeveel auto kan ik betalen? Je wilt dat doen voordat een verkoper verliefd wordt op de beperkte model met zonnedak en lederen stoelen. ”

2. Proefrit, proefrit, proefrit.

Tegenwoordig onderzoeken velen van ons dingen die we online kopen. En dat is goed. Maar je moet ook je handen van de laptop of smartphone op sommige stuurwielen houden, anders verspil je veel tijd aan het onderzoeken van voertuigen die je uiteindelijk niet leuk zult vinden.

Dianne Whitmire verkoopt auto’s bij een Toyota-dealer in de buurt van Los Angeles. Ze zegt dat ze constant mensen ziet die uren en uren online onderzoek doen naar een auto, de beste prijs vinden, alle andere informatie. Ze noemen haar 10 keer. Maar wanneer ze eindelijk komen opdagen om de auto te besturen, zeggen ze: “Ik wist niet dat deze stoel zo was. Dit is niet het model dat ik wil.”

3. Begin met de prijs van de auto.

Als u een auto bij een dealer koopt, concentreer u dan op één ding tegelijk. En vertel de verkopers niet te veel. Vergeet niet dat dit een soort spel is. Als je kaarten speelt, houd je ze niet omhoog en zeg je: “Hé iedereen, kijk – ik heb een paar koninginnen,” toch?

Dus bij de dealer zeggen Reed en Van Alst allebei dat de eerste stap is om te beginnen met de prijs van het voertuig dat je koopt.

De verkoper bij de dealer wil vaak weten of u van plan bent een andere auto in te ruilen en of u ook via de dealer een lening wilt afsluiten. Reed zegt, beantwoord die vragen niet! Dat maakt het spel te ingewikkeld en je speelt tegen profs.

Als u onderhandelt over een echt goede aankoopprijs voor de auto, kunnen ze de rente opdrijven om extra geld te verdienen of u te lowballen bij uw inruil. Ze kunnen in één keer met al die factoren in hun hoofd jongleren. Dat wil je niet. Hou het simpel. Een ding tegelijk. Een wok status check van auto geeft u ook aan wat de schadeverleden van de auto is.

Zodra u een prijs heeft vastgesteld, kunt u over een inruil praten als u die heeft. Maar Reed en Van Alst zeggen dat ze daar ook je huiswerk moeten maken. Een beetje online onderzoek kan u vertellen wat uw handel waard is in ballpark-termen. U kunt online ook bpm berekenen van auto.