Nu we enkele van uw opties voor uw eerste kaart hebben bekeken, bent u mogelijk klaar om een creditcard aan te vragen.

Gewoonlijk houdt het aanvragen van een creditcard in dat u online een formulier invult. Vaak komt u er binnen enkele seconden na het indienen van de aanvraag achter of u bent goedgekeurd. In andere gevallen moet u mogelijk wachten tot de creditcardmaatschappij uw aanvraag handmatig beoordeelt en een beslissing neemt. Als u niet onmiddellijk een antwoord ontvangt, zal de uitgever u over het algemeen binnen ongeveer 7-10 dagen een antwoord sturen.

Soms vraagt een uitgevende instelling om aanvullende informatie nadat u de aanvraag heeft ingediend. Zo vragen creditcardaanvragen om uw jaarinkomen. De creditcardmaatschappij kan u om documenten vragen om uw inkomen te verifiëren om er zeker van te zijn dat u niet zomaar een nummer hebt verzonnen.

Wanneer u een creditcard aanvraagt, controleert de uitgever een of meer van uw kredietrapporten om te beslissen of hij u goedkeurt. Behalve creditcard aanvragen banken kunt u dat ook bij www.123creditcardvergelijk.nl doen.

Elke keer dat u een nieuw krediet aanvraagt en de kredietverstrekker uw kredietrapporten controleert, wordt dit een “harde vraag” genoemd. Een record van dit harde onderzoek zal gedurende twee jaar in uw kredietrapport worden opgenomen en zal gedurende één jaar in de kredietscores worden verwerkt. De harde onderzoek blijft op uw credit verslag of u bent goedgekeurd of afgewezen, maar bevat geen informatie over de vraag of u goedgekeurd.

Een harde vraag kan mogelijk een licht negatief effect hebben op uw kredietscores, ook al is dit een normaal onderdeel van het kredietaanvraagproces. Dit komt omdat het laat zien dat u actief krediet zoekt en, geloof het of niet, dat kan duiden op een hoger kredietrisico.